Gavespot.dk » Artikler » Det svære valg mellem gaver og oplevelser

Det svære valg mellem gaver og oplevelser

Hvad vil du helst have? Den nyeste spillekonsol eller en uforglemmelig oplevelse med dine nærmeste? Det findes der ikke et entydigt svar på, da vi mennesker som bekendt er meget forskellige. Nogle sætter stor pris på materielle goder, mens andre ser størst værdi i mindeværdige oplevelser.

I dag vil vi hjælpe dig med at træffe det svære valg – valget mellem gaver og oplevelser. En oplevelse kan i princippet godt være en gave, men med gaver refererer vi til håndgribelige gaver som elektronik, møbler og tøj.

Hvem er gavemodtageren?

For at finde svar på dette spørgsmål er det alfa og omega, at du kender modtageren godt.

Trives personen bedst inden for hjemmets fire vægge, så vil nye møbler eller vægpynt formentlig være mere oplagte gaveidéer end rejser og weekendophold. Omvendt vil en oplevelse – for eksempel en rejse – være mere end oplagt, ifald vedkommende er meget glad for at rejse rundt i verden.

Skal man finde en god gave til en person, som ikke mangler noget, så vil en oplevelse som udgangspunkt være det bedste valg. Man kan trods alt ikke få for mange oplevelser – uanset alder og livserfaring. En oplevelse varer ikke evigt, men det gør mindet til gengæld. Minder er guld værd, idet de kan bringe et smil frem på selv de mørkeste dage.

Så hvem er modtageren? Du skal tage hensyn til både køn, alder, interesser og behov, når du udforsker mulighederne. Børn og unge vil som regel blive gladest for fysiske gaver i form af tøj og elektronik, men der er selvfølgelig ingen regler uden undtagelser.

En oplevelse behøver ikke at være en dyr rejse – det kan lige så vel være en biograftur eller en tur i svømmehallen. Der findes masser af budgetvenlige oplevelser for store og små.

En oplevelse kan være en god gaveidé – men vær opmærksom

Tidligere i denne artikel gav vi dig en god gaveidé – idéen om at give en rejse i gave. Det er i sandhed en god gave, men du skal lige være lidt ekstra skarp, hvis du går videre med denne idé. Der er nemlig flere ting, du skal være opmærksom på. Du skal først og fremmest overveje, om du vil købe en skræddersyet rejse med fastlagte rejsetider, eller om du vil give et rejsegavekort. Førstnævnte mulighed er lidt risikabel, idet du har svært ved at vurdere, om vedkommende rent faktisk kan holde fri i den valgte rejseperiode.

Af andre praktiske ting skal du overveje, hvordan du kan forebygge en flyforsinkelse. Det er selvfølgelig ikke muligt at forebygge forsinkelser i flytrafikken, men du kan, ved at vælge det rigtige flyselskab, minimere risikoen for forsinkelser såvel som overbookinger.

Vover du pelsen og bestiller en skræddersyet rejse, bør du i samme ombæring bestille en afbestillingsforsikring. Det skal jo gerne være sådan, at du kan afbestille rejsen, hvis der opstår noget uventet. Det bør du ikke mindst gøre for gavemodtagerens skyld. Det er yderst sjældent, at man vælger at afbestille en rejse, men det kan jo blive nødvendigt i forbindelse med sygdom, dødsfald i den nære familie m.v.  

Tilføj kommentar